WORKS

>> Back

K-Office
(東京)

東京、青山みゆき通り発祥の核となった築35年の複合ビルFrom-1st。その1室をリノベーションした。この歴史的建築の中で豊かな二層吹き抜け空間をもつクリエーターのためのオフィスである。吹き抜け空間に面した上階には、プレゼンテーションルームを兼ねたクリエーターの個室。下階にはマネジメントルームが接している。吹き抜けに射し込む直射光を間仕切りのスクリーンで受け止めることにより、柔らかい散拡光に変えて、3つの空間を満たしている。大掴みに切り取られた空間と繊細なディティールを同居させることにより、開放的であると同時に、落ち着きのあるクリエーションの為の空間を創ることが出来た。



K-Office
(Tokyo)

From-1st is a 35 year-old multi-tenant building that first sparked the development of Aoyama’s Miyuki Dori. This project involved the renovation of one of the building’s spaces, converting a generous two-storeyed interior in this historical landmark into an office for a creative business. The upper floor that looks onto the lower level houses a private office that also serves as a presentation room. The manager’s office is connected to the lower floor via a staircase. Direct sunlight entering the stairwell is scattered and diffused by the screen partitions, filling the three constituent spaces of the office with a soft glow. The loosely demarcated spaces, combined with a host of minute details, help to create a feeling of openness in a space conducive to smooth, uninterrupted creative work.

>> Back


Copyright(C) 2010 H2O design associates. All rights reserved.